Manja slova Veća slova RSS

Pitajte zastupnika

>

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu
Datum objave: 25.03.2021 11:39 | Autor: Zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić

Ispis Štampaj stranicu


Dana 25. marta 2021.godine održan je drugi sastanak Upravnog odbora institucija korisnica programa Evropske unije i Savjeta Evrope (Horizontal Facility II), putem Zoom platforme, na kojem su organizovane dvije tematske sesije „Reforma tužilaštva i djelotvornost istrage“ i „Zločin iz mržnje, govor mržnje i zlostavljanje“.

U okviru radne sesije koja je bila posvećena temi „Unapređenje procesnih prava u pravosudnom sistemu Crne Gore“ govorili su g-đa Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu i g-din Daniel Schmidt, šef Odsjeka za Jugoistočnu Evropu i Tursku Savjeta Evrope.

Zastupnica je u svom izlaganju istakla da treba da imamo jake institucije i u njima sposobne i stručne pojedince, koji sprovode i primjenjuju zakon jednako na sve članove društva, bez obzira na količinu moći koju ima neki pojedinac.
Nadalje, naglasila je značaj Savjeta Evrope i Evropske unije, koji kroz svoj Horizontal Facility program pružaju bezrezervnu podršku i doprinose povećanju svijesti o poštovanju konvencijskih i EU standarda.

Zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić