Manja slova Veća slova RSS

Pitajte zastupnika

>

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu

Datum objave: 26.03.2021 12:08 | Autor: Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu

Ispis Štampaj stranicu


Online obuka na temu „Evropska konvencija o ljudskim pravima, član 6 stav 1 – suđenje u razumnom roku u upravnom postupku“ održana je 26. marta 2021.godine u organizaciji Uprave za kadrove, preko Zoom platforme, na kojoj je predavač bila g-đa Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Zastupnica je imala predavanje o primjeni Evropske konvencije o ljudskim pravima, sa posebnim osvrtom na presude Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru kada je u pitanju dužina upravnog postupka. Akcenat je stavljen na prevenciju povreda člana 6 Konvencije, zbog prekomjerne dužine upravnih postupaka, kako bi konvencijski standardi bili primjenljivi ne samo na nivou sudstva, već i na nivou organa državne uprave.

Navedena obuka sprovedena je u okviru realizacije opšteg programa stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika i namještenika. Polaznici obuke su bili državni službenici u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova.

Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu