Manja slova Veća slova RSS

Pitajte zastupnika

>

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu

Datum objave: 12.04.2021 12:19 | Autor: Zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić

Ispis Štampaj stranicu


Dana 12. i 13. aprila 2021.godine održaće se video konferencija na visokom nivou pod nazivom „Međudržavni sporovi u smislu Evropske konvencije o ljudskim pravima – iskustva i trenutni izazovi“, kojoj će prisustvovati i g-đa Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Online konferencija se održava u okviru predsjedavanja Njemačke Komitetom ministara u saradnji sa PluriCourts i Centrom za ljudska prava u Potsdamu.

Broj međudržavnih predstavki pred Evropskim sudom za ljudska prava se posljednjih godina uvećao, te isti predstavlja dugotrajan i složen izazov u radu Evropskog suda.

S tim u vezi, Upravni odbor za ljudska prava Savjeta Evrope osnovao je radnu grupu radi ispitivanja pitanja povećanja uticaja međudržavnih predstavki i sveprisutnih izazova sa kojima se suočava Evropski sud u svom radu, iznalaženja načina za djelotvornije rješavanje predmeta koji se odnose na međudržavne sporove, uzimajući u obzir specifičnu prirodu ove vrste predmeta.

Online video konferencija će tom prilikom okupiti pojedince iz redova pravnih praktičara i predstavnike akademske zajednice koji će dati osvrt i prikaz međudržavnih sporova i iznijeti stavove i tumačenja u pogledu osnaživanja njihovog djelotvornog rješavanja.

Zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, Valentina Pavličić